Musikbloggen67

 

Hej "alla" musikvänner. Här kan ni läsa och få tips om ny och gammal musik den gamla som referens men det mesta är nytt och kanske okänt för dom flesta. Jag heter Börje Holmén och har fyllt 67 år när jag startade bloggen.

 

Gå till meny och välj artist eller musikbloggen fortsätter

 

Mitt musikintresse har följt mig hela livet trots att jag inte utövar själv. Det har varit egen värld att försvinna i men också en värld där man kan dela upplevelsen med andra. Nu när det finns SPOTIFY och andra streamingsighter så har ju den saken blivit enklare.

 

Jag har tidigare skrivit musikrecensioner på www.nyaskivor.se skriver man in Börje i sökrutan får man upp alla minna, ett åttiotal.

Hur det kommer sig att jag ger så höga betyg beror på att jag kan välja artisterna själv

Veckans skivrecension

Passering/ Harbingers

  väcker liv i gamla tradlåtar                                 (hemifrån)

Passering är en kvartett besående av Carmela Pedicini sång och gitarr, Sara Stovall sång och fiol, David Brain sång och dobro samt Doug Conroy sång och basgitarr alla instrument är akustiska.                                                                                               Harbingers bildades 2009 i Kentucky och framför traditionell folkmusik och bluegrass på ett nytt sätt såsom modern americana. Inspirerade av Loucinda Williams, Nasci Griffith, Neil Young och Bob Dylan.                                                                             Kvartetten har 2014 varit ute på sin tredje nationella turné. Harbingers är deras tredje CD som släpptes 2016.

Tycker att det låter mycket ANTJE DUVEKOT och en hel del THE BE GOOD TANYAS men utan den charmigt/sluddriga FRAZEY FORD och hennes fraseringar men det låter mycket vackert på ett vemodigt sätt.                                                                                     Låt vara att mina referenser till liknande artister är okända för många med dom finns på SPOTIFY. Passering har skrivit några egna låtar men väcker liv i gamla tradlåtar.    Att börja med Beautiful Like Music, Wayfaring Stranger och Hard Time Come Again No

More. Betyg: 3,5