Randy Lewis Brown / Red Crow

” För att beskriva Randys musikaliska talanger så är Tim Hardin det närmaste” (hemifrån)

Sing/song writer Randy Lewis Brown föddes i Louisiana där han upptäckte musiken i kyrkan som påverkade honom till en början. Randy tog gitarrlektioner och började skriva och komponera egna låtar. Redan som 14-åring var han en spännande låtskrivare och startade band under resten av tonåren men ägnade sig mer åt egna texter och melodier.

Några år senare bildade han familj och flyttade till östra Texas där det dessvärre var ont om spelställen. Randy bildade duo med John DeFoore och sedan trio med Dirje Childs men gick över till soloprojekt. Red Crow är Randys tredje fullängdare där han nu har åtta medmusikanter i studion som är Cribwork Digital Liberty Hill, Texas.

För att beskriva Randy Lewis Browns musikaliska talanger så är Tim Hardin det närmaste jag kommer. Tim var en stor låtskrivare med låtar som Reason To Belive 1966, If I Were A Carpenter1967 och Red Balloon 1967 bara för att nämna några av Tims höjdare. Höjdarna på denna skiva är i mitt tycke: One Horse Town, Not Ready Yet, Trust The Sun, Above Timberline och Good Old Days

Betyg 3,5 av 5

Senaste kommentaren

Dela den här sidan