Johanna Lillvik / Johanna Lillvik

 

Alltså vilken debut!                                    Paraply Records                                        (hemifrån)

 

Johanna kommer från Borås och på hennes debut EP har hon skrivit och producerat allt själv hon spelar piano. Med sig i studion har hon Kim Gunneriusson drums, Joakim Saarenpääl bass, Jonas Högberg guitars, strings Jennie Ottosson Cecilia Ståhl Magnus Gustafsson och Elin Grände Woods, Anders Gustafsson trumpet och Maria Ringsén transverse flute. Johanna är sånglärare på Borås Kulturskola

Man riktigt känner hur kreativiteten flödar och varje stycke är inte något annat likt och det är mycket spännande och medryckande. Alltså vilken debut! Det går inte att placera henne i någon genre men hon påminner mej om en tidig Regina Spektor och lite av en tidig Tori Amos, dom spelar ju också piano på ett uttrycksfullt och spännande sätt. Glömde säga att hon har en fantastisk vacker och mäktig röst. Inlyssningsspår tja det är ju bara fem spår så det är ju en bra början så vi får väl hoppas på en fullängdare.

Betyg ****

 

 

Blues Escape feat. Johanna Lillvik

”Den nya skivan är förstås mera lättplacerad BLUES” (hemifrån) Paraply Records ”BLUES ESCAPE är ett möte mellan bluesbandet HILL BLUE UNIT och JOHANNA LILLVIK”. Genren är en blandning av blues, jazz, gospel, boogie woogie och rythm´n ´blues. Bandmedlemmarna är: Åke Göransson trummor – Örjan Hill piano – Lars Mellqvist bas – Torbjörn Stenson saxofon och så förstås Johanna Lillvik som är fantastisk på sång.

När jag första gången jag hörde Johanna var det på hennes första EP då blev jag väldigt glad och upprymd av ett så oerhört varierat framträdande. Tyvärr så stör sig folk/recensenter på att inte kunna klistra etiketter och placera artister i ett fack. Det gör aldrig jag snarare tvärt om vilket gjorde att jag blev så tagen av Johannas debut EP. Den nya skivan är förstås mera lättplacerad JAZZ och BLUES med Blues ESCAPE som är ett bra och kompetent band. Det är fascinerande att uppleva hur hon så lätt rör sig mellan jazz och blues. På förra skivan lät Johanna lite som Regina Spektor och lite som Tori Amos.

Låtar att börja med: nr4 The Dream/Marie Laveau, nr5 Junker Blues nr6 Truble In Mind

Betyg: 4,5 av 5

Senaste kommentaren

Dela den här sidan