Johanna Lillvik / Johanna Lillvik

 

Alltså vilken debut!                                    Paraply Records                                        (hemifrån)

 

Johanna kommer från Borås och på hennes debut EP har hon skrivit och producerat allt själv hon spelar piano. Med sig i studion har hon Kim Gunneriusson drums, Joakim Saarenpääl bass, Jonas Högberg guitars, strings Jennie Ottosson Cecilia Ståhl Magnus Gustafsson och Elin Grände Woods, Anders Gustafsson trumpet och Maria Ringsén transverse flute. Johanna är sånglärare på Borås Kulturskola

Man riktigt känner hur kreativiteten flödar och varje stycke är inte något annat likt och det är mycket spännande och medryckande. Alltså vilken debut! Det går inte att placera henne i någon genre men hon påminner mej om en tidig Regina Spektor och lite av en tidig Tori Amos, dom spelar ju också piano på ett uttrycksfullt och spännande sätt. Glömde säga att hon har en fantastisk vacker och mäktig röst. Inlyssningsspår tja det är ju bara fem spår så det är ju en bra början så vi får väl hoppas på en fullängdare.

 

Betyg ****