West Of Eden / No Time Like The Past

 

      mycket Fairport Convention nu                            (hemifrån) 

 

Göteborgsbandet West Of Eden har släppt 9 skivor och nu är det dags för en samlingsskiva efter 20 år som band.

West Of Eden är Lars Broman fiol, Martin Holmlund bas, Ola Karleva trummor, Henning Sernhede gitarr och mandolin, Jenny Schaub sång och dragspel, Martin Schaub sång akustisk gitarr.

West Of Eden har tagit den brittiska och irländska vägen i sin konstnärskap. Bandet har fått fantastiska recensioner av svensk och utländsk press.

Bandet har haft samarbete med musikers som bla. Alison Krauss, The Chieftains och Mark Knopflers band.

 

När jag första gången lyssnade på samlingsskivan som är en dubbel cd blev jag alldeles paff av att det finns ett svenskt band av denna kalibern som jag dessutom aldrig hört talats om.

Jag var en varm anhängare av tidiga Fairport Convention då när Richard Thompson var med innan han hittat Linda Thompson dom gjorde fyra fullängdare tillsammans.

Efter det försvann han in i de Keltiska sankmarkerna.

En annan av Fairpors solister var Sandy Danny en mycket bra sångerska som hade en lysande framtid men som ramlade i en trappa och avled.

Mycket Fairport Convention nu men jag tycker att det finns många beröringspunkter i musikstilen men också i Martins sång och även med Jennys sång som ibland också är påfallande likt Linda Thompsons. En skiva som inte bara gör mig glad utan jätteglad årets klart bästa.

Det blir svårt att välja inlyssnings spår men varför inte: Where The Ivy Is Growing – Look To Thde West – Twenty Years of Travelling.

 

Betyg 5 av 5