Hyllning Till Magnus Lindberg / Dom Som Aldrig Ger Upp

     ”Det är så stort att man får en tår i ögonvrån”         (hemifrån)

En Hyllning Till Magnus Lindberg albumet kom 2022-05-20. Denne Magnus har ett CV som få andra musiker det sträcker sig från LANDSLAGET till GRYMLINGS och där utöver 14 soloalbum. Magnus var en ROCKPOET vars texter på hans 14 soloalbum vittnar om ett sant konstnärskap. Magnus gick bort 2019 sextiosex år ung.

Jag köpte LANDSLAGETS album ÖDEN OCH ÄVENTYR när den kom 1973 men fick upp ögonen/öronen för Magnus på hans soloalbum NATT OCH DAG. Där jag fastnade för hans fantastiska och drömska texter där jag hörde låten ÄR DET SANT då var jag såld. Magnus är saknad så som OLA MAGNELL, PEPS PERSSON, ALLAN EDWALL, CORNELIS och FRED vilka alla har gått bort alldeles för tidigt kan man tycka. Det är en mycket kompetent samling musiker som tar sig an uppgiften och hur har dom lyckats då? Det känns som att det inte går att misslyckas med denna låtskatt. Det är så stort att man får en tår i ögonvrån. Vad jag saknar är Magnus desperata sång-utryck som var så fängslande. Låtar att börja med på detta fantastiska album:

Nr1 Justerö – Maur Scocco, Nr4 Månsken Peggie – Lars Winnerbäck Nr10 Jag Har Aldrig Varit I Memphis – Louise Hoffsten, Nr12 När Sekunderna Försvinner – Cecilia Thorngren & Carla Jonsson, Nr13 Då Känns Det Lite Lugnare – Anna Stadling & Idde Schultz

Betyg 5 av 5

Senaste kommentaren

Dela den här sidan