John Cee Stanndard Blues Orchestra/ The Doob Doo album

lite ojämn skiva med några riktiga toppar (hemifrån)

Engelsmannen John Cee Stanndard har varit med på musikscenerna i 50 år och har under den tiden haft privilegierna att arbetat med ”massor av begåvade musiker”. Bland andra Linda Peters/Thompson och Lynne Whiteland för att nämna några. The Doob Doo album är en kursändring för John Cee från Engels americana/folk till blues.

ohn Cee har med sig inte mindre än 16 medmusikanter på skivan. Dessa bildar ett kraftfullt och nyanserat stöd till Johns kanske lite svagare röst som ibland påminner om THE KINKS mera laidback sångstil. En kanske lite ojämn skiva med några riktiga toppar. Låtar att börja med: Better Days,Doob Doo Be Doo Wha, Wrong Side of Town och You Knew It Anyway.

Betyg: 3,5 av 5

John Cee Stanndard / ”Moving On”

     något bra till något ännu bättre             (hemifrån)

John Cee Stanndard nya album ”Moving On” som kom 2019 är en fortsättning på den blues utstakade vägen som följer upp hans förra DOOB DOO BE DOO WAH som kom 2013. Den resencerade jag nyligen här på musikbloggen67.se så någon vidare presentation är väl inte nödvändig.

John Cee har gjort något bra till något ännu bättre där han presenterar snygg kvalitéts musik på en skiva som tål att lyssnas på många gånger. På skivan har han även denna gång 16 medmusikanter i studion. Det låter lite som Jimmie Vaughan och för all del en lite softare Eric Clapton med en lugnare sologitarr och istället ett rejält tryck på andra instrument.

Låtar att börja med: Cementery Junction, Price Of Our Sin, Someone Is Knocking, Evenin´Sun och Someone Told Me mfl.

Betyg: 4 av 5