Kaurna Cronin / Glitter Or Dust

” Kaurna har mognat i jämförelse med hans tidigare album”  (hemifrån)

Kaurna Cronins femte album Glitter Or Dust har just kommit i år 2019. Han kommer från Australien och är en artist som har gett över 500 föreställningar i sitt 27-åriga liv.

Kaurna har gjort omfattande turnéer i hela Europa, Kanada och Australien. Europa flitigt, de första åren som gatumusikant. Det handlar till största delen om folk-pop-rock som berättar om det stora och det lilla ”allt presenterat med ett rejält driv och stor musikalitet ”enligt tidigare recensenter.

Kaurna Cronins röst och sångstil liknar till stor delen en ung Paul Simon men också lite Jackson Browne alla tre berättar med ett tydligt och angeläget uttryck. På Glitter Or Dust tycker jag att Kaurna har mognat i jämförelse med hans tidigare album nr 3 Southern Loss,2016, och nr. 4 Euphoria, Delirium & Loneliness,2017.Med en rejäl inlyssning växer albumet (något som brukar vara en god regel).

Låtar att börja med: nr 3 Only An Illusion, nr 4 Head Above The Water, nr 7 Caught Out In The Rain, Losers On The News och nr 9 Only A Matters Of Time.

Betyg: 4 av 5