Jag har skrivit om mina minnen från TIO I TOPP när jag fick vara med och rösta 1967 men historien slutade inte där. Året efter dvs ”1968 tog mentormeterröstningen bort och istället fördelades jurydeltagarna över hela landet, utsedda av Statistiska Centralbyrån”.

Då ringde dom till mej 1970 tror jag att det var. Jag var väl kanske lite storbjuden så jag röstade bara på en låt ME AND BOBBY McGee med JANIS JOPLIN den var outstanding. Till saken hör att tio i topp var som namnet lyder en lista av tio låtar att jämföras mad tex USAs TOP 100. När dom ringde för tredje lördagen i rad svarade jag igen att det var bara en låt bland kandidaterna ME AND BOBBY McGee med JANIS JOPLIN som gällde. Jamän vilken vill du ha som tvåa och trea då? Nä det finns nu bara en låt på denna nivån. Då blev hon inte glad.

DET DÄR MED ÅRTAL 

Det var inte bara ULF LUNDELL som gillade CLUB ZEBRA i Kristinehamn det var också ett diskotek det var ju där tjejerna var och vi grabbar också. En kväll stod jag vid baren och pratade med en av de två delägarna ”BASSEN ”OLSSON (den andre heter JANSSON), dessa båda ägde också SKIVDUVAN.

När vi stod där i baren och pratade kommer det in två grabbar bärande på tre kartonger och lämnade över dessa till ”BASSEN” som tog emot dem med en flyktig koll. Dom innehöll vinylsinglar. Han ställde ner dom på golvet och jag frågade vad det var och han svarade att det var gamla disko skivor som dom hade fått lånat.

Jag var ju inte sen att fråga om en sådan stamkund som jag också fick låna dem. Jovisst kom igen i morgon eftermiddag då. Glad i hågen och med 363 skivor i bilen åkte jag hem för att mata rullbandspelaren. Det var ju en hel del diskomusik men en hel del hörvärt också. När jag lämnade tillbaka kartongerna nere på Skivduvan efter någon vecka köpte jag två singlar

DET DÄR MED ÅRTAL 

Efter LUMPEN 1973 var vi övertaliga på mitt gamla jobb och som vanligtvis oumbärlig arbetskraft (som jag vill se det) fick jag ett förmånligt erbjudande att bli utlånad till huvudfabriken i Örebro i tre månade. Där ingick traktamente och bostad något som passade en nyutryckt ung man. Att sedan Örebro är några nummer större än Kristinehamn gjorde ju saken inte sämre.

En dag följde jag med en arbetskamrat in till centrum och vid JÄRNTORGET låg en skivaffär med braskande skyltar SKIVREA. Vi gick in och tittade OOOOJ vilken guldgruva! Här fans ju en hel del av det man tvingats försaka pga. ekonomiska förhållande under skolgången och sedan in i kronas tjänst. Jag  letade ut drygt 20 singlar som fick följa med hem. Arbetskamraten som skulle visa mej stadens sevärdheter gick redan efter en halvtimme i affären.